Inkopen in de zorg

De veranderingen in de zorg gaan razendsnel - en daarmee verandert ook de positie van inkoop binnen de zorgsector in rap tempo. Kennis delen over het organiseren en uitvoeren van de inkoopfunctie staat centraal.

NEVI Zorg is de sectie voor inkopers die werken bij instellingen in de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, gehandicapteninstellingen en psychiatrische instellingen. De sectie zet zich in om inkoop binnen de zorg verder te professionaliseren. Onder meer door jaarlijks het NEVI Zorgcongres te organiseren. NEVI Zorg ontwikkeld ook tools voor de inkoper. Een drukbezocht event waar inkopers elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen.

Daarnaast maakt zij zich hard voor professioneel en doelmatig inkopen binnen de zorg richting politiek en stakeholders.

Het Zorgcongres 2016 stond op 4 en 5 februari in het teken van een "Leven in een wereld van systemen... en was dat ook jouw beDOELing?"

Kijkend naar de toekomst van de zorg verlangen we vaak naar het verleden, naar de sociale cohesie van de jaren vijftig/zestig. Een wereld van betrokkenheid, persoonlijke bejegening en de menselijke maat. Kijken we naar het nu, dan zien we dat het stelsel – onze wereld - is dichtgetimmerd met regels, wetten, convenanten, standaarden, gedragscodes, normen, afspraken, formats, richtlijnen, protocollen, controles en inspecties.
Want waar gaat het ook alweer om, wat is de bedoeling, de betekenis? Waar we het allemaal voor doen is de mens, de patiënt, de cliënt. Want het gaat om goede, innovatieve zorg, om betrokkenheid, bejegening, aandacht, beleving en ruimte voor wat de mens zelf wil en kan. Dat is het doel, de rest is een middel.

Het is de rol van inkoop om een brug te bouwen tussen de eigen organisatie en ‘leveranciersland’. Daar is geen misverstand over. En bruggen bouwen doen we graag en goed. 

Trainingen

Contractmanagement Sociaal Domein voor gemeente

In het afgelopen jaar hebben bijna alle gemeenten contracten met zorgaanbieders afgesloten. Nu is het tijd grip op deze contracten te krijgen.

Inkopen in het Sociaal Domein voor gemeenten

Een compleet strategisch 'hands on' programma om de vertaalslag te maken van strategische (zorg-) doelstellingen naar een inkoopoplossing op maat.

Masterclass Inkopen in de Zorg

De veranderingen in de zorg gaan razendsnel - en daarmee verandert ook de positie van inkoop binnen de zorgsector in rap tempo. 

Hulp nodig bij het maken

van de juiste keuze?

Wij helpen u graag.

 

U kunt altijd bellen met: 088 33 00 700
of stuur ons een mail: info@nevi.nl

Altijd in de buurt

De opleidingen en trainingen van NEVI vinden plaats op verschillende locaties door heel Nederland.